Molly vill flytta hemifrån..


Stackars Molly tycker inte att lilvet är så lätt just nu...





Hon får vara vår lilla försökskanin (hon har även provsuttit barnstolarna, men det fick jag ingen bild på...).

Till råga på allt så när vi var ute på vår kvällspromenad igår så mötte vi vår nya granne. En 3 månaders dvärgschnauzer!!
Det här med barn/ bebisar/ hundar (framför allt lekfulla valpar!) ser inte Molly något roligt alls med... 

Så hon morrade på den några gånger och gick och ställde sig vid dörren =)




GLAD!! =)


Se vad vi köpte igår!!



Jag har ju tvekat länge, då jag egentligen hela tiden velat ha en sån här "Teutonia team cosmo". Men med tanke på allt man ska köpa nu så känns det ganska obefogat att lägga över 12 000 på en vagn... Jag har letat på blocket varje dag, men det finns typ bara 6 st i hela Sverige...
Igår va vi på väg och skulle köpa den äldre modellen och i en annan färg. Just då hittar jag annons på denna vagnen, så vi vände bilen som skulle mot Göteborg och åkte till Jönköping istället...

Det är precis en sådan jag ville ha!! =)

Tack pappa för hjälpen <3


Städ, nagellack och frukter!


Igår var det städdag hemma hos oss! Nu när jag är gravid så kör vi gemensamma  städdagar, där Anders gör allt det tunga och jobbiga och jag dammar (och går och styr och ställer...) =)

Vi brukar köra städdag på helgen, men nu till helgen har vi fullt upp så vi körde idag istället, så smidigt att hjälpas åt!

När hemmet var skinande rent så belönade vi oss på våra egna sätt, dvs Anders gick ner till garaget och jag öppnade mitt fynd jag gjorde igår



Jag hittade dessa fina sommarfärgen på H&M, ljusblått fick det bli igår :)

Sedan kröp jag och Molly upp i soffan, kollade på Sveriges Mästerkock och Borås Superstars och njöt av det här:



Så var även denna onsdag slut...



Besök hos BM :)


Igår var det alltså dags för besök hos barnmorskan! Det är alltid lika kul att gå dit, just för att man får höra hjärtljuden (jag undrar när man ska inse att det här faktiskt kan gå vägen, är lika nervös varje gång...).

Hon sa i alla fall att det verkade som dom hade väldigt roligt i magen och att det var väldigt livliga barn! :) Det var nästan så att det blev svårt att lyssna på tvilling till högers hjärtljud då h*n ligger långt in och vägrade ligga stilla! Till slut kom vi fram till att tvilling till höger låg på 130 och tvilling till vänster på 140. 

Mitt SF-mått låg på 32 (vilket ungefär motsvarar en "vanlig" graviditet i v 34, 35 något!!), inte konstigt att det börjar kännas i ryggen nu...

Det visade sig att min andra prover inte va superbra, så det blev ordinerat en fika efter besöket och mer järntabletter!

Min bm tyckte väl inte att det var så bra över att jag jobbade, just med tanke på att inte värderna va så bra plus att min rygg är så dålig.....så imorgon ska jag till läkaren så får vi se vad han säger om det.




Vecka 26


Då var det dags igen!!I måndags tog vi steget in i vecka 26...

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Tvillingar

Nästan alla besvär som man har under en graviditet, det vill säga illamående, trötthet, ryggont och svullna händer och fötter får tvillinggravida känna av lite mer. Det är ju inte så konstigt. Därför är det viktigt att du tänker extra noga på att vila och kanske ändrar dina vanor för att följa dina behov. Lyssna till din kropp och överansträng dig inte.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.


Jag
Nu börjar det kännas!!Sedan en vecka tillbaka har min rygg stejkat, det jobbiga är att det gör mest ont på nätterna, vaknar vid 2 tiden och kan verkligen inte ligga kvar för det gör så ont...Så får helt enkelt upp och ta en lite promenad, smörja ryggen lite och stäcka på sig....sen försöka få några timmar sömn innan klockan ringer kl 6....
Tvilling till höger är ganska livlig nu, sparkar som bara den <3

Jag var hos BM igår, uppdaterar om detta senare.



Vart ska detta sluta?! =)



Snygga tjejer!


3 tankar...

1. Hur snygga är inte de här tjejerna?! inte så äckligt smala som "vanliga" modeller, utan bara galet snygga =)

2. Hur får man en kropp som Miranda (första tjejen) bara någon månad efter man fött barn?! =)

3. Hur gulligt är det inte när han pussar sin flickvän längst fram?! <3



Seedningslopp!

I söndags kom Lina och Peter och plockade upp mig och Molly på förmiddagen.
Därefter bar det av mot Göteborg :-)

Löpning stod på schemat (för alla utom en gravid My, en bakis Lina och en förkyld Anders). I mitten av maj går nämligen Göteborgsvarvet av stapeln och för att slippa starta sist så valde gänget att springa detta seedningslopp.

Göteborg bjöd på stålande sol! Så det gick ingen nöd på mig och Lina...



Kan himlen bli mer blå?!





Blev såååå sugen på att springa själv!! (men sen kunde jag knappt röra mig för jag hade så ont i ryggen efter att ha stått och gått så mycket, så kändes det inte LIKA lockande längre....)

Alla gjorde i alla fall väldigt bra ifrån sig, Anders (som tyvärr inte kunde springa och kommer därför få starta långt bak på varvet sen) kommer få en tuff match att jaga ikapp alla andra ;-)



Vi kunde inte hålla oss...

I lördags blev vi klara med barnrummet, sen fixade Anders lite på altanen och sen blev det middag i stan...

När vi sedan satt i soffan på kvällen och insåg att vi har ett färdigt tomt rum på övervåningen och två paket nere i källaren...
Vi kunde helt enkelt inte hålla oss :)



Molly fick prova



När vi ändå var igång va vi tvunga att prova babygymmet oxå :)



Nu LÄNGTAR vi om möjligt ännu mer =)

Underbara helg!!

Jag är verkligen inte bra på att skriva på helgerna, men sitter nästan aldrig vid datorn då...

Helgen i Borås har i alla fall bjudit på stålande sol och riktiga vårkänslor!! Jag började fredagen med att hämta upp Molly för att sedan spendera resten av eftermiddagen här:







Sitta ute i t-shirt, pussa på hästar, höja hinder åt Frida och snacka lite skit med stalltjejerna!! Sämre fredag kan man ju ha...

Som pricken över i så hade min älskling varit och köpt en ny grill som vi invigde på kvällen!!

Bra start på en bra helg helt enkelt! =)



Fortfarande trött och barnvagnsångest!

Har inte mycket att skriva om idag, då min torsdag eftermiddag spenderades sovande i soffan...

Kände dock att jag va tvungen att komma ut i det fina vädret lite så blev en kort promenad med hunden, fixade lite matlådor (stackars Anders har verkligen inte fått några roliga matlådor på senare tid..) sen tillbaka i soffan igen...

Har glömt visa bildbevis på att rummet är färdigmålat kom jag på, nu ska det bara inredas och köpas tavlor, matta, gardiner och sånt kul =)
Mitt stora I-landsproblem just nu är barnvagn! Vi måste ju tyvärr välja bort alternativet att köpa en ny vagn av ett känt märke så frågan är om man ska man köpa en "känd" begagnad vagn eller en "okänd" (dvs billig) ny vagn?!?! Bestämmer mig för olika hela tiden...



Anders tycker det verkar lättare att köpa bil än att köpa vagn och jag börjar nog hålla med honom snart ;-)


Kärt återseende!


Idag är det SEGT!! Försöker hålla ut någon timma till på jobbet sen blir det hemgång för min del....

Men allt känns helt klart lättare efter den mysiga fikan jag va på igår <3

När jag började 7:an så träffade jag tre underbara tjejer, det tog inte lång tid för oss att hitta varandra och efter det har vi hållt ihop :)
Vi var ett väldigt starkt gäng (alldeles för starkt om du frågar vissa lärare...) MEN va rolig högstadietid vi hade!
När vi började gymnasiet så valde vi 3 olika skolor och hamnade i 4 olika klasser, men det var inget som hindrade oss för att hålla ihop! Om det hände något, fest, fika, ja vad som helst så var det självklart att alla va med! Även om vi alla 4 träffade nya kompisar i våra nya klasser så var det vi som va grunden :)

Efter gymnasiet har vi inte bott i samma stad i en dag! Ett tag bodde en tjej i Borås, en i Kina, en i Australien och jag i Holland....men inte ens det har fått isär oss ;-)

Nu bor två i Stockholm och så är vi två som är tillbaka i Borås. Det som är underbart med de här 3 tjejerna är att vi behöver inte ses eller höras på väldigt lång tid utan när vi väl hörs så är det som det var igår!

Jag är helt övertygad om att det alltid kommer vara så...

En gång för många, många år sedan så lovade vi varandra att vad som händer ska vi alltid hålla ihop och vi ska absolut gå på varandras bröllop!! Vi får väl se om någon får till ett bröllop någon gång ;-)



Bild från den gamla goda tiden...



Bild från en av de roligaste kvällarna förra året, reunionmiddag hemma hos mig!

Tack för ni finns tjejer! <3


Ont i ryggen..


Vaknade klockan 2 inatt av att min rygg gjorde...ONT!! det gick verkligen inte ens att ligga ner, så efter några tappra försök gav jag upp och plockade med mig täcket ner till soffan och försökte "sittsova"...

Behöver jag säga att jag är trött nu?!

Hur ska man orka jobba heltid när man inte sover på nätterna?! Får se hur länge jag orkar idag..

Uppdaterar om min mysiga onsdagseftermiddag senare....



Vecka 25


Gick in i vecka 25 i måndags, så dags för en uppdatering igen! (ska försöak hinna ta något kort på den växande magen ikväll)

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt.

Jag:
Något hände i helgen, jag har ju hela tiden sagt att jag mår så bra och verkligen tyckt att det va struntprat med sjukskrivning tidigt!! Men efter helgen ändrar jag mig...ryggen har börjat göra ont, jag vaknar tidigt (7-8 på helgen) och kan verkligen inte ligga kvar för det gör för ont att ligga ner. Samtidigt som foglossningen kom som ett brev på posten...
Nästa vecka är det besök hos bm, ska bli kul se hur allt verkar vara med bebisarna!
Det possitiva är ju ändå att dom är mer och mer aktiva, sååå mysigt att känna dom böka runt i magen....en väldigt konstig men samtidigt helt underbar känsla <3



Bebismys...


Igår var jag hemma hos Catrin och myste med hennes söta Ilyas! Han är lite mer än 2 veckor nu och va visst en ovanligt stor bebis, jag som tyckte han va sååååå liten!! =)



Man längtar inte mindre nu....



Det här med att prata graviditet...


Tolka mig inte fel nu, jag tycker verkligen det är underbart att vi ska bli föräldrar! Jag pratar gärna om min graviditet och om mina bebisar, med folk jag känner....

I lördags va vi på inflyttnings/födelsedagsfest till en av Anders kompisar (en härlig singelkille måste jag bara tillägga). Det va en väldigt blandat med folk, allt från yngra killar som va där för att verkligen festa, lite "äldre par", hans grannar och föräldrar...ja en väldig blandning helt enkelt!!
Nu kommer en liten parentes, men måste skriva ngn rad om att ta med sig barn på fester. Om vi ska på middag till några vänner så tycker jag absolut det är okej att ha med barnen, om vi ska på kalas där det är mer barnfamiljer, även där självklart att barnen ska med!! Men varför ta med dom till en sån fest?

Nu till det jag egentligen tänkte skriva om, prata om min graviditet!! Jag vet inte om det är för att man fortfarande är helt "ny" på den här fronten eller så är jag helt enkelt inte en sådan person. Om mina jobbarkompisar frågar mig något tycker jag bara att det är roligt, men inte när man är på fest och med folk man aldrig har träffats!
I lördags hann jag inte ens hälsa på alla innan första tjejen kom fram med sin bebis i famnen och TUSEN frågor! En av de första va bla om vi viste vilket kön det va, vem frågar det så rakt ut?!
Det kanske bara är jag, men även om jag är gravid så pratar jag gärna som "vanligt" när jag är på fest. Känner mig som en riktigt "partydödare" när man står där och pratar magar och illamående! 

Vem vet, man kanske blir likadan?! Men då hoppas jag att jag kan gå tillbaka och läsa det här och hejda mig ;-)





Inköpslista!


Eftersom jag är en planerare uti fingerspetsarna (ett av de största orsakerna till tjafs hemma hos oss då Anders är så långt ifrån det man kan komma ;-) ). Strukturerad som man är så har jag ju självklart gjort en inköpslista för bebisarna. Listan kändes rätt lång för någon vecka sedan, men nu har vi lyckats bocka för en hel del...

Så här ser den ut nu (uppdaterad igår) =):

INKÖPSLISTAN!
* vagn
* skötväska (väntar lite med, köper vagn först)
* skötbord
* babyskydd
CHECK!
* spjälsäng CHECK!
* madrasser CHECK!
* spjälskydd CHECK!
* sängkläder (har köpt 2 st, men behöver nog ngt mer)
* kuddar CHECK!
* täcken (inte köpt, funderar på om man behöver det när de kommer?)
* babygym CHECK! (fick igår!)
* byrå till deras kläder
* nappflaskor
(har köpt två st, behöver nog två till i alla fall) 
* nappar (har köpt några men behöver nog fyllas på sen)
* babysitter (tveksamt om jag behöver 2? Får nog låna en av C&L)
* babyvakt
* amningskudde CHECK! (fick en väldigt billigt av en kompis till Anders)
* badbalja CHECK!
* barnolja (köpte en liten på Ullared, får kanske köpa en större)
* frottehanddukar
* kläder (har köpt lite begagnat, och fått endel av Jörgen o Ingvor, får göra en egen lista över kläder =) )
dregellappar
* filtar
(köpte 2 och fick 2 fina av J&I)
* snuttefiltar (fick 2 av I&J, kanske skulle ha ngn mer)
* blöjor (tar det senare)
* bröstpump
* babymobil (man hänger över sängen) (fick en igår, kanske räcker?)


Vi fick ju som sagt köpt mycket på Ullared, plus att Anders snälla pappa och sambo kom förbi igår med massor med fint! Fick bland annat det här fina babygymmet:



Stort och bra så båda får plats! =)

Är nog på Blocket varje dag och letar vagnar och skötbord, hoppas kunna komma undan lite billigare på så sätt :)

Nu längtar jag verkligen efter våra bebisar <3






En promenad om dagen...

..är bra för magen! =)

Denna helgen har verkligen varit en ritktig "gravidhelg". Det börjar verkligen kännas att man är gravid nu och att energin och kroppen inte är som den en gång var. Så denna helg har jag verkligen försökt lyssnat på kroppen och tagit det LUGNT! Jag och Molly har varit ute och gått fredag, lördag och söndag. Det går inte fort men det är riktigt skönt att komma ut en sväng...

På ett sätt har min kära sambo också haft en riktigt gravidhelg, dvs han har fått jobba för två ;-) han har kämpat med det blivande barnrummet, nu är det "bara" målning kvar sen är det redo! Inte nog med det så har han och våra grannar gjort ett riktigt ryck och röjt bland träd och buskar (som skymmer vår kvällssol på sommaren) så nu är vi laddade för massa härliga sommarkvällar på altanen! =)

Jag har i alla fall försökt sköta markservicen, så i söndags stod dessa framme när han vaknade:





Rekord!


Igår slog jag två rekord på Ullared!

- Dyraste besöket!

- Snabbaste besöket!

Vilket tempo man fick ha när man va på Ullared med älskling :-) men vad mycket bra vi fick köpt!Både smidigt att hitta det mesta på samma ställe (istället för att köpa en sak i en affär och en i en annan) sen är det faktiskt mycket billigare där!!

Det kanske är LITE tidigt att köpa typ nappar, men samtidigt är jag väldigt glad att vi åkte dit när vi gjorde, jag hade nog aldrig pallat att gå där om några veckor!det va tungt igår som det va...

En sak som känns väldigt bra att kunna bocka av är:



2 st babyskydd!

Sen blev det lite "smått och gott" som badbalja, nappflaskor, nappflashållare, påslakanset m.m m.m



Man skulle sett oss när vi stod där och valde, ni som inte har gjort det, ni fattar inte vilken djungel det här är!!Varken jag eller Anders har ju badad en bebis innan, hur ska man då veta vad man ska ha för grejor?! Hur vet man att just de napparna och nappflaskorna är bra (till er som inte vet, det är inte bara att köpa, de har olika nappar för olika åldrar...)

Men tro det eller ej, vi hade faktiskt en väldigt mysig kväll där, vi höll sams hela tiden! =)

Fick bli LITE shopping till oss oxå, jag kunde inte låta bli denna bland annat:



Känns så mentalt skönt att kunna bocka av massa grejor på sin lista!!Nu väntar vi på nästa lön så tar vi några grejor då oxå...



Idag är en stor dag!


I alla fall i vårt förhållande



första gången jag får med mig Anders!

Min onsdagkväll


När man börjar komma förbi stadiet att det är hemska att inte kunna/orka gå och träna länge börjar se möjligheter till nya aktiviteter på kvällar. Inte nog med det så börjar man inse att man MÅSTE faktiskt inte göra något efter jobbet varje dag, bara åka hem och slappa är helt okej (det har jag nog inte gjort sen jag fick min första häst när jag va 10 år..).

Så igår började jag och Molly med att njuta av den sista solen ute på altanen, vilade lite, för att sen inta köket!Där bakades kladdkaka (till en fjäskanade kollega ;-) ), kladdkakemuffins och en supergod kyckling med cashewnötter.
På högsta volym i köket spelades:



1.55 in i låten "jag tror att livet just har börjat och det blir, det blir vad jag gör det till"

Anders får tycka vad han vill om Melissa Horn men jag tycker hon är GRYM!

Han kan i och för sig inte klaga på musiken i köket, när han efter att varit ute och kört motorcykel plus varit ute och sprungit kommer hem till nylagad mat och nybakade kakor! =)


Namn


Vi har ju fortfarande ingen aning om vad våra bebisar ska heta, vi är inte ens i närheten av några namn...
Hittade denna sida på nätet där man kunde fylla i den blivade mamman och pappans namn, så väljer man om det är kille eller tjej, så får man vilket namn som passar bäst! Smidigt kan man tycka...

Här är resultatet:





Erzébet och Fjalar?

Jag tror vi funderar vidare ;-)

Här kan man göra testet: http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/namn/namngenerator



Blommor..


Vi ökar vårkänslorna på olika sätt, jag bunkrar upp med härliga vårbuketter!



Anders är ute och åker motorcykel (behöver jag säga att det inte bara va jag som poängterade att han snart ska bli tvåbarns pappa!) =)





Vecka 24

Då var det dags för en ny vecka! =)

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Tvillingar

Tvillinggraviditeter blir annorlunda och ofta mer ansträngande än vid enkelbörd. För er som väntar tvillingar blir det tätare kontroller hos barnmorska och läkare och många gånger också något fler ultraljud. Sjukskrivning kan behövas de sista månaderna eftersom många kvinnor är trötta och i extra behov av vila. Många tvillingfödslar sker tidigare än om man bara bär ett barn.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna,ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Amning

Redan nu kan du förbereda dig inför amningen genom att skaffa dig information, läsa, prata med barnmorskan och kvinnor i din närhet om deras amningar samt andra kvinnor med erfarenhet av amning. Din partner kan också behöva kunskap och förståelse för vad amning innebär. Har du själv erfarenhet av en komplicerad amning eller att amning inte fungerat kan du prata med din barnmorska eller amningsmottagningen på det sjukhus du ska föda för att göra en amningsplan. Med modersmjölken får barnet all den näring som det behöver föra att växa och utvecklas de första 6 månaderna. Amningen ger också barnet närhet, kärlek och trygghet. Den nära kontakten som amningen innebär främjar anknytningen mellan dig och ditt barn.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.


Jag
Jag säger som jag sagt förut, men det är sjukt hur trött man är!!Det går verkligen inte att beskriva...Annars går det fortfarande bra med "gravidkrämpor" tycker jag. Just idag är en dag då jag känner mig otroligt stressad över allt som ska köpas/fixas!Det är mycket man ska tänka på och jag vet ju inte riktigt hur länge jag kommer orka hålla på och fixa....har skrivit en inköpslista som jag hoppas kunna bocka av allt eftersom!Det löser sig.... 
Jag känner tydligt hur de sparkar och igår kunde jag även se sparkarna!Så häftigt :-)



Städhelg!


Denna helgen har vi varit riktigt tråkiga, men ack så duktiga!! I lördags körde vi först ett ryck med barnrummet. Gör vi något så gör vi det ordentligt, så vi kommer riva ALLA befintliga tapeter och "börja om från början". Det är inget stort rum, men jisses vad tid det tar...

Vi började även med rummet i söndagsmorse men insåg att vi verkligen va tvunga att köra ett städryck hemma istället! Nog för att det är drygt att städa när det är fint väder ute, men hur skönt är det inte att kunna hänga ut täcken på vädring? Hur skönt är det inte att kunna öppna fönster när man dammsuger? Och framför allt hur skönt är det inte att ha en nystädat hem?!



När vi varit så duktiga "unnade" vi oss att åka in till BurgerKing och äta och sen ta en promenad vid Almenäs =)



Trött hund!

Nog för att Molly kan vara seg att få med på promenad på ibland (särskilt på morgonen!) Men så här långt har det aldrig gått...än! =)

Vem har sagt att Jack Russlar är ettriga och livliga hundar?!

Måndag morgon!


Hur underbart är det inte att vakna på morgonen och det är ljust ute?! Solen skiner och himmlen är blå, det kan rädda vilken morgontrött människa som helst!! =)

Drömde förresten att jag va iväg på hästträning...igen!! Måste verkligen åka upp till stallet snart, det här håller inte!! =)



Inatt var det denna nallebjörn som fick träna. Den mest personliga, snälla, ärliga, coola häst jag någonsin träffat... Det sjukaste av allt var att när jag satt i bilen på väg till jobbet så spelar det "Simply the best" det var den låten som spelades på ärevarvet på vår sista tävling ihop (som vi också vann)...

Absohn <3



Nu händer det grejor...

Insåg att de 3 senaste inläggen har handlat om Mollys födelsedag....kan nog hålla med om att det är LITE för mycket ;-)

Sedan några dagar tillbaka ser mitt klädrum ut så här:



Med andra ord så har vi ÄNTLIGEN börjar fixa barnrummet :) :) Så i helgen ska det spacklas, slipas och målas!!

Till att börja med så kommer barnen dela rum (de kommer tillochmed dela säng i början). När de blir lite äldre och börjar störa varandra så blir vårt datarum/kontor också barnrum. Men vi börjar så här!
Vilket betyder att det kommer bli ett ganska neutralt rum till färgerna, ska sattsa på lite roliga tavlor och så istället tänkte vi...ska bli så roligt det här!!



Kalas!

Igår fick alla kvinnor (vi är kanske 7st av 70 anställda) tulpaner från våra chefer!! =)

Jag är väl egentligen emot att fira kvinnodagen men att visa uppskattning och ge blommor har jag inget emot! En fin gest tycker jag =)



Efter jobbet blev det att åka hem och fixa för kalas!!Jag och Molly gjorde en varm smörgåstårta och till efterrätt bjöds det på vår kladdkaka...



Fyller man år ska det vara ballonger!! Våra familjer tycker vi är störda, men har man inga barn att fira får man fira Molly! =) Hon fick fina presenter och va såå glad, hon va så söt när alla skulle åka hem, hon såg verkligen superledsen ut...imorse orkade hon inte ens gå upp ur sängen!!
Det tar på krafterna att fyllar år...sötnosen!




Kladdkaka!!

Idag är det kalas för Molly!! Så igår efter jobbet så bakade vi (eller Molly tittade väl mest på) världens godaste kladdkaka =)



Prova den här!!

Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )   :

4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen.
smält ca 12 – 15 bitar after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. 
och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter (låt den inte så inne för länge, den SKA va riktigt kladdig!!)

Obs!! Denna kladdkakan ska som ALLA kladdkakor stå kallt i ca 2 timme innan servering,
Men den får gärna stå kallt över natten !   :-) Viktigt!

Serveras med färska hallon (om man får tag på det...)

Trevlig onsdag!! =)


Vad är det för en dag...?


...är det en vanlig dag?

NEJ, det är ingen vanlig dag,
för det är MOLLYS födelsedag!!



Grattis på 4-års dagen!!



Vecka 23

Då va det dags igen!

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Pappa/partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

Jag:
Inte så stor skillnad mot förra vecka. Kroppen är TRÖTT!Det är så svårt att förklara för folk som inte gått igenom det här, att man från att ha varit en väldigt aktiv människa bli en riktigt "soffpotatis". Man vill så mycket mer än man orkar, vilket kan vara otroligt frustrerande!!Jag tror ändå att jag haft en väldigt bra graviditet om man jämför med många andra...så förösker lyssna på kroppen så gott det går =)



Vart ska detta sluta? :-)


Jag avslutade den mysiga helgen...

...med att gå upp på söndagen strax innan 8, för att hinna se starten på Vasaloppet! Med risk för att låta gammal...men starten är verkligen lika mäktig att se varje år!

Sen blev det god frukost, fixa iordning och vänta på Linda. När hon kom hoppa vi in i bilen och körde mot Göteborg! Där väntade Baby och Barnmässan...

En helt okej mässa med massor med saker till gravida och barn. Joar fick lite nya saker, bla nya badbyxor! =) Mitt "mission" med mässan va att bli lite klokare i barnvagnsfrågan....det gick gick sådär... 
Ju fler vagnar man kollar på, ju mer idéer får man!
Finns galet mycket frågor du måste ta ställning till: om man ska ha luftdäck eller inte, små eller stora däck, 3 eller 4 däck, svängbara eller fasta framhjul, ska barnen sitta brevid varandra eller på rad, ska dom kunna sitta mot dig när de väl sitter upp sen, hur smidig är den att fälla ihop, hur bred är vagnen och framför allt: Vad får den kosta?! Du kan köpa en ny vagn för allt från 6 000 till 19 000....

Här är favoriten just nu:



Den håller dock inte riktigt i vår budget, så vi får leta vidare! :-)




Grattis!!

Måste passa på att gratta bästa Catrin till hennes son som föddes igår! =)



Kan säga från säkra källor att det är en riktigt sötnos! =)




En mysig lördag...

Vi började vår lördag med att ligga kvar i sängen och prata/planera framtid :-) När vi kände oss klara med det, tog vi oss upp ur sängen och in mot stan, där väntade frukost på Orion!!Efter supergoda mackor, Brämhults Jos och en semla till Anders så satte vi oss i bilen och kom på att vi va sugna på att kolla vad Göteborg hade erbjuda...

Väl där började vi med en mysig promenad på Ramberget. Klarblå himmel, strålande sol och utsikt över halva Göteborg....



Vi passade även på att ta en sväng på stan, blev dock inte så mycket shoppat (ska erkänna att jag smygkollade på barnkläder, galet vad mycket sött det finns!!!). Anders va sugen på både snowboardboots och hjälm, men lyckades hålla sig!!

Vi hann hem och vända innan det va dags att ge sig av igen. Jag åkte hem till Lina och vi fick order om att hålla oss där tills vi fick order att komma hem igen...
Strax innan 20 va killarna redo och vi satte oss i bilen mot Sandared, både nervösa över vad de hade hittat på och hur mitt kök såg ut.....Lina sa till och med i bilen att "även om nu killarna har gjort pannkakor måste vi verkligen visa uppskattning".

Vi behövde inte spela....

Väl hemma så var det tända ljus, presenter, fint dukat bord, två rätters supergod mat, ja till och Winnerbäck spelades i högtalarna!!
Killarna hade verkligen lagt manken till...!!Vilken kväll de hade ordnat....
Det visade sig att de hade planerat detta länge, då både jag och Lina varit lite ledsna förra helgen så tyckte de att vi förtjänade detta....

Jag kan inte beskriva hur imponerad jag är. 



Älskar dig mer än något annat.....



Den perfekta helgen...


..började med en långpromenad på fredagen!!





Ibland måste man stanna upp och tänka på hur bra man har det!!Det tar mig 5 minuter att gå hit, sämre promenadvägar kan man ha....
Det blev en långpromenad på nästan 1,5 timma!!

Sen hem, duscha, fixa och åka ner mot stan!Middag (och öl för de som kan) på Viskan sen vidare mot poolhouse för planerat biljardspel. Vi hade dock så trevligt och så mycket att prata om så det blev öl/cola och massa prat och skratt i flera timmar!!Med risk för att låta tjatig, dags att stanna upp här också och se hur bra och roliga vänner man har...!



En gång en hästtjej...

...alltid en hästtjej!! =)

Igår blev det jobb hemma, sen åkte jag och Molly upp till stallet. Molly busade med Kerstin och jag höjde hinder och kollade när Frida hoppade!!Både Gråben och söta Putte fick en bra genomkörare....
I tisdags va jag i Tosseryd och kollade på träningarna där (perfekt att slå två flugor i en smäll och kolla hästar och fika med kompisar!).

Natten därefter drömde jag att jag red....!Tror ni jag är ridsugen nu?!?!?

Som sagt, en gång en hästtjej alltid en hästtjej!Det finns inget som slår att komma upp till stallet, prata med tjejerna, borsta lite hästar, ja helt enkelt få "andas" häst!!Oslagbart....



Kanske ska ta tillbaka det där att min barn aldrig ska få börja rida...



Skottdagen..

Det är tur att denna dagen bara är vart 4:e år....!!

Onsdagen den 29/2 var alltså ingen rolig dag för mig (eller min älskade syster). Vi börjar dock bli vana, konstigt nog det är det lika jobbig varje gång ändå =(

Men men, nu är det nya tag!Vi har varandra och om några månader har vi snart 2 nya familjemedlemmar :-) Tur att Lina och Peter gillar barn för de lär få åka på en hel del barnvaktande ;-)

RSS 2.0